ROJSTNODNEVNA ZABAVA V NOVI GORICI V DRUŽBI JAMSKIH LJUDI IN DINOZAVROV

BENČI KREMENČI IN DINOZAVER TAVER

vodilna_kremenckovi.jpgDružina Kremenči je živela v nadvse nenavadnem domovanju. Na skalnatem previsu, ki je nudil čudovit razgled nad pokrajino, je očka Bane odkril jamo primerne velikosti, v katero se je nedavno preselil s svojo družinico: mamico Flo in svojima malčkoma, dvojčkoma Benčijem in Kiki.

 

 

Kiki je bila prava mala jamska damica, ki si je večino časa urejala svojo pričesko, na katero je bila nadvse ponosna. Imela je cel kup kosti različnega izvora in velikosti, ki si jih je vpletala v svoje laske in se hodila občudovat v bližnji potoček, katerega vodna gladina, ki je razkrivala njeno čudovito  podobo. Bratcu  Benčiju pa to ni bilo prav nič po godu. Namesto, da bi se sestrica igrala z njim, je ure in ure pospravljala in razvrščala svoje lasne pripomočke. Benči, se je odločil, da vsekakor potrebuje novega prijatelja in se odpravil na potep. Očka Bane je bil preveč zaposlen s svojim novim izumom, da bi opazil, da se je njegov sin odpravil od doma. Mamica Flo, pa je urejala njihovo novo domovanje… 

Neustrašni jamski fantič, pa je med svojim raziskovanjem naletel na pravo najdbo. Nedaleč od svojega doma-Mamutove jame je našel gnezdo  v katerem je bilo eno samo jajce. Takega pred tem še nikoli ni videl. Spraševal se je, kaj neki se bo izvalilo iz njega? Njegova radovednost ga je prikovala k gnezdu in mali Benči se je pozabil pravočasno vrniti domov. To pa v kameni dobi vsekakor ni bilo najbolj pametno. Vas zanima kaj se je zgodilo, ko je jajce začelo pokati in je iz njega pokukal čisto pravi….

Si s svojimi prijateljčki pripravljen pokukati daleč nazaj v zgodovino?

V čase, ko je bilo življenje zelo preprosto in še niso poznali televizij in  računalniških igric, ki bi otrokom krajšale čas in jih zabavale?

Rojstni dan z Benčijem Kremenčijem in Dinozavrom Tavrom

  • Urejanje domovanja »Mamutova jama« - seznanili se bomo z jamskimi poslikavami in jih tudi izdelali
  •  Mali »jamski fantički«  in »jamske damice«  dobijo svojim vlogam primerne kostume
  •  Skozi zgodbico Benči Kremenči pokukamo v čas kamene dobe
  •  Postali bomo pravi mali paleontologi in poiskali skrite dinozavrove kosti
  •  Sestavili bodo okostje dinozavra
  •  Iskali skrito gnezdo …in v njem našli...

Mi smo mali praljudje, v jamah mi živimo!za na majce jamski3

Pazite, dinozavri! 

Le hitro!  Brž, bežimo!

JA-BA-DA-BA-DUUUU!!!!!!!

Otroci bodo med praznovanjem izvedeli:

  •  Od kod izvira ime dinozaver in kaj pomeni        
  •  Izvedeli, kako so se dinozavri razmnoževali
  • Kdaj so živeli in zakaj so izumrli
  •  O kameni dobi in njenih prebivalcih